Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keressük...

2011.02.15

 Tisztelt Látogató!

Ebben a pontban olyan dokumentumokat jelölök meg, amelyekhez eddig nem sikerült megvizsgálnom, de feltétlen szükséges lenne, hogy információszerzés és/vagy feldolgozás céljából hozzájussak. Amennyiben magántulajdonban van egy pédány, azt esetleg szeretném megvásárolni, vagy digitalizáni saját részre.

Megjelölök tövábbá olyan személyeket, családtagokat, családokat is amelyek a Teöke család történetében részt vettek, de közelebbit nem tudunk róluk. Itt családfa, dátumok, másik név, stb. is fontos lehet.

Kérem aki bármely névvel, forrással kapcsolatban tud segiteni, a hozzászólásokban jelezze, vagy irhat a csepanfalvyzsolt@gmail.com e-mail cimre.

 

Keresett dokumentumok:

  • Közlemények Szepes Vármegye Múltjából minden szám, de főleg 3. Lőcse 1911

 

Keresett családfák:

  • Grodkowski család: Ilona Teöke János, a lőcsei magyar lovasok kapitányának neje, Teöke Kristóf anyja
  • Sóry (Soóry, Zsóry) család: Előbbi János testvére Erzsébet Sóry Péter neje
  • zábori(?) Záborszky család: Erzsébet aq nagy vagyonszerző Teöke Kristóf neje
  • Reiner és Paraicz családok: Teöke István 1. (N.) és 3. felesége (Etelka) 

 Keresett családtagok:

  • Teőke Ilona: 1618. évi márcz. 10-én dévaványai Halasy János, neje. Nincs a családfán.
  • Teöke Sámuel: Thököly Imre iskolatársa, Rákóczi szabadságharban labancnak mondott, de valójában kurucz, és "kegyelmet nem kapott" Nincs a családfán.
  • Teöke Skolasztika: hedri Hedry László neje (aki 1843.ban halt meg, apja H. Pál, anyja Ragályi Róza) Nincs  a családfán. 

Keresett családi ereklye:

Az alábbi helyen elérhető képen Pfannschmiedt Clementine, csépánfalvi Teöke Béla dr. édesanyja került megörökitésre:

http://www.nagyhazi.hu/english/tetelek_kereses.php?msz=172&tid=44969&tp=20&page=642

Prandtschmiedt Clementina 4 éves korában, 1826 olaj, vászon 35,5*25,5 cm

Hátoldalán a felirat:: Zausis német festők, Prandtschmiedt Clementina 4 éves, Dr. Csépánfalvi Teőke Béla anyja

A Nagyházi Galáriában árverezték el, állitólag 2011-ben. Aki esetleg tud jelenlegi hollétéről, ismeri jelenlegi tulajdonosát, kérem értesitsen a fenti e-mail cimen, vagy jelezze a tulajdonosnak, hogy a család keresi, és esetleg vissza vásárolná a képet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Coeliac practice: preferred angiogram colourful foldable important?

(egeikig, 2019.04.20 14:53)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> txl.jiob.teokenemzetseg.eoldal.hu.rdy.ta http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Mastery of Blood Intimidation Readings

(APedyInfindy, 2018.10.09 08:06)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-femme-prix-billet/

phoenix11743@gmail.com

(Záborszky Henriette, 2013.04.30 09:32)

Kedves Zsolt!

Nagyon szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot. Hasonló illetve ugyanolyan indíttatásból kezdtem pár éve egybegyűjteni a nemes zábori Záborszky nemzetség tagjait és idén lesz a 3. találkozónk. Folyamatosan keresem én is az újabb és újabb rokonokat és a családfa felmenő ágait.
Kérem, hogy emailben vagy telefonon vegye fel velem a kapcsolatot!
Köszönettel: Henriette

szepeshazy@t-online.hu

(Szepesházy Imre, 2013.02.15 18:13)

Kedves Zsolt! Szluha Mártonnál Van egy Csépánfalvi Teőke Imre - Berzeviczy Zsuzsa házasság jelölve mint Ilona szülei sajnos egyenlőre más adattal nem szolgálhatok. Úgy tűnik, hogy Pulay Marci nekem is elküldte a családfát, sajnos az nem tudom milyen programmal lett szerkesztve, de már sikerült kiokosodnom s így egy csomó adatot pontosítanom, és amennyiben érdekel és tudod használni GEDCOM fájlban el is tudom küldeni Marcinak is ha jelzi. Üdv mindenkinek Imre

Adatok Theőke Ilonaáról

(Szepesházy Imre, 2011.08.23 20:50)

Sajnos évszámok még nincsenek, csak lemenő ágról vannak adataim, azok is erőst hiányosak.Szepesházy Ágost Tóbiás szepességi perceptor neje csépánfalvi Theőke ilona,gyermekeik Szepesházy József (felesége Nemes-Ramuly Mária Testvérei: Gáspár (Bártfa) felesége szinyei-Merse Ottília Károly nemesi testőr stb Antal Huszár őrnagy, Eszter férje nagyszelecsényi Kádas István Tudomásom szerint csak József ága van meg a mai napig, többi gyermekük vagy gyermektelen vagy nincs róluk adat Egyenlőre ennyi a többit inkább e.mailban szepeshazy@t-online.hu

Re: Adatok Theőke Ilonaáról

(Pulay Marcell, 2013.02.01 23:40)

Hírem, hogy Szepesházy Gáspár is vitte tovább a családot, többek között neki is köszönhetem, hogy most ezt írhatom. Van egy pdf fájlom, amit esetleg el tudok küldeni. Ez egy családfa, tartalmazza amit az előbb írtam. Viszont nekem is van egy kérdésem. Szinyei Merse Pál is tagja-e ennek a családnak, és ha igen, hogy köthető össze az eddigiekkel?

családfakutatás-Raisz

(Raisz Mónika, 2012.08.13 14:55)

Üdvözletem.
Igaz,az én családom nincs a keresettek között,de el szeretném mondani,hogy nagy örömömre volt amikor rátaláltam erre a honlapra és felismertem rajta az egyik címerünket,újabb névhez tudtam arcot kapcsolni a családfán.Jómagam még csak egy éve vetettem bele magam a családfakutatásba.Kérem nézze el a tapintatlanságomat,de nagyon hálás lennék,ha Raisz Györgyről szerzett esetleges információit meg tudná velem osztani.Ennek áraként minden olyan további nevet,helyet és egyéb olyan információt amit a további kutatás közben találnék és érdekelhetné magát,azonnal átküldeném,akár a keresett családokhoz,akár új ághoz vezetné el önt.
Még egyszer elnézést amiért ismeretlenül is ilyesfajta kéréssel támadtam le.
További sikeres keresést.

Re: családfakutatás-Raisz

(Csépánfalvy Zsolt, 2012.08.23 20:57)

Kedves Mónika!

További, ma élő Raisz család-leszármazottat is tudok Önnek ajánlani. Van egy szepesi-lőcsei levelezőlista is, ahol szivesen látjuk az érdeklődőket. Én csatlakozásra biztatnám Önt is: sok érdekes összefüggésre fény derül, és segitjük egymást a kutatásban. Pontosan a napokban kaptam a lista tulajdonosától képeket Raisz-Teöke vonatkozásban. Kérem irja meg e-mail cimét a csepanfalvyzsolt@gmail.hu cimre, és küldök Önnek képeket, szlovák nyelvű tanulmányt Raisz Györgyről és feleségéről.Leirom, hogyan csatlakozhat a lőcsei levelezőlistához.
Jelentkezését várva szepesi üdvözlettel:
Csépánfalvy Zsolt